Σχετικά με τον Ναυτίλο

Ο Ναυτίλος

Η ερευνητική περιπέτεια στις ελληνικές θάλασσες!

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), το μοναδικό ερευνητικό κέντρο στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στη θαλάσσια έρευνα, σε συνεργασία με την εταιρία παραγωγής OLYVON και την εταιρεία cyta, θυγατρική του Εθνικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, ξεκινά τη σειρά ωκεανογραφικών ντοκιμαντέρ "Ναυτίλος" στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η ομάδα θαλάσσιων επιστημόνων του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε, δυτών και κινηματογραφιστών, με επικεφαλή τον Δρ. Βαγγέλη Παπαθανασίου, Διευθυντή Ερευνών, διαπλέουν τις ελληνικές θάλασσες με σκοπό την κατανόηση και καταγραφή του φυσικού πλούτου και των προβλημάτων της υποβρύχιας ζωής. Σκοπός της ομάδας είναι η καταγραφή του θαλάσσιου οικοσυστήματος και η εξερεύνηση του πλούτου της υποθαλάσσιας ζωής.

Ο «Ναυτίλος» είναι μια εντυπωσιακή παραγωγή της οποίας τα γυρίσματα έχουν κρατήσει 3 χρόνια με περισσότερες από 80 πλεύσιμες ημέρες αποστολής στις θάλασσες της Ελλάδας, της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας. Από τον Σεπτέμβριο του 2007, όταν και ξεκίνησε σε συνεργασία με το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., έχουν συμμετάσχει πάνω από 50 Έλληνες ερευνητές και πλήρωμα 25 ναυτικών του Ωκεανογραφικού πλοίου «Αιγαίο».

 

home